Projekt

SPORTSCIENCE.SE

Idrottsportal med syfte att förmedla idrottsforskning från teori till praktik. Målet är att alla ska kunna förstå idrottsforskning. Därför förmedlar vi forskning i snygga och lättförståeliga grafiska gränssnitt kallat infografer. Vill du lära dig mer om träning, kost och hälsa rekommenderar jag ett besök på vår hemsida.

360 TRAINING

360 Training är ett träningskoncept jag utvecklat. Syftet är simpelt, träna musklerna i alla vinklar där agonist och antagonist arbetar om vartannat. Såhär går det till:
  1. Välj ett av passen: kroppsviktsversionen eller skivstångsversionen
  2. Starta träningspasset i nord eller sydlig riktning
  3. Efter första övningen genomför du övningen i motsatt riktning
  4. Välj själv om du vill arbeta med en övning i taget eller båda övningarna i superset-form
  5. Arbeta dig vidare medurs

ATLANTRODDARNA

Lars Jingfors och Markus Aspsjös mål att ro över Nordatlanten, från New York till Göteborg sommaren 2020. Jag har under ett års tid deltagit och ordinerad träning. Målet har varit att öka deras kondition samtidigt som muskelstyrkan höjts för att klara av den monotona belastningen under lång tid. I tillägg arbetade vi ut en kostplan för 90 dagar med ett mycket högt kaloriintag. Rodden skulle ha inletts 1 maj och beräknad målgång var tre månader senare. De stängda landsgränserna til följd av Covid-19 gjorde att Lars och Marcus fick ställa in rodden.

KONTAKTGenom att använda detta formulär samtycker du till lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.