Träning för elitidrottare

Elitidrottare ställer högsta möjliga krav. Det är därför jag arbetar med objektiva mätverktyg i kombination med etablerade träningsmetoder för att säkerställa att just du utvecklas som elitidrottare.

FYSTRÄNING

Jag har gedigen erfarenhet att arbeta med fysträning inom elitidrott. Oavsett om du är lagidrottare eller individuell idrottare utgår jag alltid från idrottsfysiologi och rörelsemekanik. Min expertis inom idrottsvetenskap gör att jag med trygghet kan ta emot idrottare från olika sporter. Såhär ser mitt arbetssätt ut:
  1. Identifiera personens brister och behov
  2. Utgå från idrottens specifika krav
  3. Anpassa träningsprogram
  4. Fokusera på teknisk perfektion
  5. Utvecklas!

KOST

Kost och nutrition kan göra stor skillnad för utvecklingen hos en idrottare. Kosten styr din kroppskomposition och är därmed avgörande för andelen muskelmassa och fettprocent. En idrottare bör sällan ha för mycket kroppsfett då det innebär en extra massa att förflytta och högre energiförbrukning. Likväl är det viktigt att maximera muskeltillväxten i cellkärnan och mängden protein och timingen för intaget påverkar utfallet av muskeltillväxt. Även före och under tävling har kosten betydelse för din prestation. Exempelvis finns en mängd olika tillskott med varierande effekt som kräver god kunskap innan det tillämpas.
  1. Energibalans
  2. Fördelning av makronutrienter
  3. Fördelning av mikronutrienter
  4. Timing
  5. Kosttillskott

OBJEKTIVA VÄRDEN

Jag använder flera verktyg för att säkerställa att du tränar enligt vårt syfte. Exempelvis används VMax Pro som är en accelerometer som känner av alla rörelser. Detta verktyg är kraftfullt för att utveckla teknik och träna power, styrka eller snabbstyrka. Jag använder också pulsband för att ordinera konditionsträning. Puls är ett suveränt verktyg för att bedöma hur intensiv en träning varit och för att ordinera den typen av konditionsträning som är syfte.

ERFARENHET

Jag har gedigen kunskap och erfarenhet av att arbeta med elitidrott. Mina kunder och uppdrag gäller olympiska mästare, internationella idrottare och nationella toppidrottare.

KONTAKTGenom att använda detta formulär samtycker du till lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.